donderdag 6 september 2012

Vilten terwijl je fietst?

Hier op Texel wonen meer schapen dan mensen.De wol van het Texelschaap is goed te spinnen maar vervilt niet.Gelukkig zijn er boeren die heideschapen hebben en dat is goed te gebruiken.

Dagen was ik bezig om de wol uit te pluizen totdat ik kon beginnen met soppen!Heerlijk werkje zo in de tuin.Het zware werk doe ik niet zelf maar doen we op de fiets.....
Ik loop vooruit met mijn verhaal.....
Ik zag een tijdje geleden een filmpje hoe ze in Mongolie een kleed maakte van wel 40 schapenvachten,vele mensen waren daar dagen mee bezig en toe alles was opgerold werd het door twee paarden een heel eind door het ruige land voorgetrokken.
Dat leek mij ook wel wat.Nou hebben we geen paard maar wel een fiets,dat moet dan toch ook kunnen?

Toen ik dacht genoeg gesopt te hebben rolde we het hele zaakje met lappen en al om de buis en kon het fietsavontuur beginnen...


Gelukkig is er op Texel een Gamma waar  we een buis kochten en manlief knutselde daar iets van wat achter aan de fietst kan worden getrokken.


Wil je wel geloven dat we veel lol hadden?


Over het bospad fietsen viel nog niet mee maar toen we op het fietspad waren ging het beter.
 
Manlief maakte er zelfs een klein filmpje van.
We kwamen niet veel mensen tegen maar als we ze tegen kwamen keken ze hun ogen uit!Wat hebben wij gelachen....
 
 
Het kleed kwam er half vervilt uit maar ik vind het wel goed zo.Als we weer thuis zijn ga ik er nog overheen met de viltmachine endan is het goed (denk ik).
Het heeft nog de uitstraling van de ruige heideschapen en dat is juist wat ik zo mooi vind.
 
 

September op Texel

wat is september toch een prachtige maand!Ik hou van deze heerlijke tijd.
We zijn al weer even op Texel en nog een kleine week en dan gaat het kleine huisje in het bos weer terug naar de eigenaar....

Het is hier zo heerlijk rustig en manlief en ik vermaken ons prima.Als we op de stoelen voor het huisje zitten genieten van de vogels.Ik moet het even vast leggen voor later.Volgende zomer hopen we hier weer terug te zijn maar dat duurt nog even.

De tuin.