zondag 4 november 2012

22-10-2012
Brei-actie van start!
Save the Children roept het Nederlands publiek op om hun betrokkenheid te tonen bij de toekomst van kinderen, door een mutsje te breien en een euro te doneren. De mutsjes en het gedoneerde geld zijn bestemd voor kinderen in Centraal-Azië.
Want je zult immers maar geboren worden in een arm land als Tajikistan of Kirgizië. Veel kinderen hebben er geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Ouders doen geen aangifte van de geboorte van hun baby, waardoor ze geen toegang hebben tot medische zorg, onderwijs en bescherming. Voor baby’s is toegang tot medische zorg juist essentieel om de eerste jaren te overleven.
Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun pasgeborene wel registreren. Zo geven we de kinderen een paspoort voor hun toekomst. Het mutsje is een prachtig kraamcadeau. En heel nuttig: want het wordt in Centraal-Azië ’s winters ijskoud. Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofdje, dus een mutsje beschermt pasgeboren baby’s tegen onderkoeling, luchtweginfecties en longontsteking.
De brei-actie voor Centraal-Azië is een herhaling van de brei-actie uit 2010. Toen ontvingen we ruim 200.000 mutsjes voor pasgeborenen in India. Ook dit jaar is de betrokkenheid voor de actie alweer overweldigend. Honderden basisscholen breien mee, net als zorginstellingen, breiwinkels, bedrijven en duizenden particulieren.
Iedereen kan meedoen: we hebben eenvoudige breipatronen die zelfs de meest ongeoefende handen kunnen fabriceren. Kijk voor alle informatie op ....

Voor mensen die graag een mutsje willen breien kunnen bij mij een wolletje aanvragen.Ik heb er 5 in de aanbieding.
Dit wolletje werd dit strengentje....

Vorige week verfde ik wol die ik bij de Aldie kocht,best aardig maar moet je eens kijken als je met de zelfde verf 100 % wol gebruikt!

De blauwe pakt heel goed maar de paarse is toch weer heel anders van kleur.Nogmaals niet lelijk maar zo anders.



















Mooie wol.Gekaart met zijde,bamboe,tensel,mohair,poppenhaar(?)Handverfwerk.Bosvergeetmijnietje en ossetong.Wolverf van stoftotverven.
Blauw bloedt ietsjes na.Goed spoelen met lauw water en een beetje azijn doen wonderen!