vrijdag 21 oktober 2011

Lekker oudbollig

Mijn beide oma's konden heel mooi haken.Ze zijn al jaren dood maar ik heb nog mooi haakwerk van ze.

Dit kantje is gehaakt door oma Maartje dat kan ik zien omdat er met 3 verschillende garens is gehaakt.Oma Jet zou dat nooit gedaan hebben!Oma Maartje was heel zuinig en gooide nooit iets weg wat ooit nog eens gebruikt kon worden. Ik wilde erg graag dit kantje nahaken  als randje  voor een nieuwe jurk.Het spinachtige middenstuk kreeg ik na heel wat geprut echt niet voor elkaar!Het blijft voor mij dus een raadsel hoe het gehaakt is...Wie het weet mag het zeggen.
Ik haakte dus maar een deel van het buitenste stuk,ook best leuk.


Gisteren heb ik het kantje vast op een deel van mijn nieuwe jurk genaaid.Ik maak de jurk van mooie witte katoen en als het af is verf ik het pas.

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Jouw kantje is toch heel mooi geworden. En wat een leuk idee om het straks in zijn geheel te verven. groeten van liesbeth

Chriss-Cross zei

Ik heb niet zo heel veel verstand van haken, dus met het spinnewebje kan ik je niet helpen. Weet je al welke kleur de jurk gaat krijgen?

Ineke zei

Mooi kantje geworden. Ik kan alleen maar rechtdoor haken en terug. Wat een gok om straks pas alles te verven, maar dat is jou wel toevertrouwd.

Joke zei

Het is een prachtig kantje geworden. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks geverfd uitziet.
Groet,Joke