vrijdag 2 december 2011

werken met transparantieAl een poosje zie ik op meerdere blogs werkjes met transparante stofjes,organza of ander polyester spul.Ik heb er heel lang niks van willen weten eigenlijk gruwelde ik ervan.
Bij Dreameline heb ik geleerd om er met andere ogen naar dat glimspul te kijken en eigenlijk kan ik het nu wel waarderen dus kocht ik zo nu en dan eens een stukje.Het resultaat is dat ik nu een bak vol heb!
Het is een techniek die Ineke Berlyn in het boek Landschappen heel goed beschrijft en dat boek staat in mijn boekenkast!
Eerst maar een broddellapje is mijn motto.Dus begon ik  aan een werkbare tekening...en nog een in spiegelbeeld(ik plak de tekening gewoon met de goede kant naar buiten op het raam en trek het zo over).
Ik vind het handig om alle stukjes een cijfer te geven.Vliesofix gebruik ik bij voorkeur niet!Het belemmert mij in mijn vrijheid en vind het gewoon niet prettig werken.Ik gebruik altijd spuitlijm.Kleine stukjes organza plak ik dus gelijk op de plek en als het later toch niks lijkt haal je het er gemakkelijk er weer af.Nog een voordeel is dat je niks hoeft te strijken en er ook niks kan smelten!
Toen alle lapjes op de goede plek vast zaten ben ik gaan naaien,wat me erg meeviel!Later heb ik nog stukjes stof weggeknipt(dat ook al niet kan met vliesofix).Alleen krijg je wel heel veel rommel van al die stukjes Organza...

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat ziet er mooi uit!
Bij Ineke knipten we de lapjes gewoon uit de losse hand en er lag een kopietje onder het lapje organza waar we de stukjes op plakten. Daar overheen kwam dan tule. Het geeft zo een ontzettend leuk effect, vind je niet?
Ik vind in ieder geval je broddellapje al wel heel erg geslaagd!
gr. Marjolijn

Ineke zei

Ziet er heel leuk uit. En die rotzooi komt me bekend voor.

Chriss-Cross zei

Spuitlijm: ooit wel van gehoord, maar nooit mee gewerkt. Graag even een korte uitleg hoe je het gebruikt (spuit je het op de ondergrond of op het lapje wat je wilt plakken?)
Je proefwerkje is prachtig, dus er zal wel een vervolg komen...

Nienke zei

Gut ik zit even niet op te letten en jij maakt alweer de mooiste dingen! Keep up the good work, straks in een mooi plastic frame?