vrijdag 23 maart 2012

spinnen

Niet van die enge kriebelbeestjes maar wol,zijde en alpaca.
Ik heb Julia maar weer eens van zolder gehaald en ben gewoon begonnen..

Ik heb dus wol,zijde en alpaca gemengt en een klosje vol gesponnen.Dat klosje heb ik weer getwijnt met rayon en chenille.


Ik wil een aantal kleine strengetjes maken en eens kijken of dat mooi verft.
Eigenlijk wil ik genoeg spinnen om een vestje te breien,want de drie vestjes die ik jaren geleden kocht zijn echt aan vervanging toe!
Ik koop niet zo vaak kleding omdat ik bijna nooit iets vind wat naar mijn zin is,als ik dus iets wel leuk vind koop ik gelijk maar een aantal.Vandaar dus de drie vestjes.
Ik ga dus aan het wolverven!
Van de week ben ik ook nog eens druk geweest met rode kool....
Wel eens gezien hoe mooi de doorsnede is?

Het lukt me niet om de foto te plaatsen maar geloof me ...het was prachtig!Alleen alles wat ik wilde mislukte,zelf de foto's dus....

Uiteindelijk heb ik de kool maar in stukken gesneden,er twee voorgeweekte soda-ash lappen,een kleine streng wol,zout en azijn,alles in een oude pan met veel water en een paar uur laten sudderen.Daar wordt ik niet echt opgewonden van dus......Ik gebruik maar weer gewoon procion.

6 opmerkingen:

Aart zei

Ja, rode kool ziet er erg mooi uit als je het doorsnijdt. Jammer dat de proef niet naar je zin is, misschien accentueert het wel mooi met procion lappen.
http://quiltaart.blogspot.com

Ineke zei

Kun je ook al spinnen? Ben benieuwd hoe dat wordt.

vrouw Hommel zei

Is die foto van het expiriment want die kleuren vind ik wel heel erg mooi en zacht geworden.

quilting Jeannet zei

Ik zie op je blog dat je een Julia hebt van Louet, ik zit te dubben over een spinnenwiel, de Julia, of de Joy van Ashford of de mayacraft Rose, zo moeilijk en zo,n enorm prijsverschil. Ben jij wel tevreden over de Julia?

Annita zei

Wat leuk, aan het spinnen. Om wol en zijde mooi te verven, moet je eigenlijk wolverf gebruiken, maar misschien werkt procion ook wel. Ik dacht dat procion meer voor plantaardige vezels was.

Liesbeth Wessels zei

De roze kool is geen intense kleur geworden. maar wellicht wel bruikbaar of ga je het over verven / groeten van liesbeth