maandag 13 augustus 2012

Dat vilten wilde ik nog wel eens proberen maar nu gelijk in de wasmachine(hoewel ik het spelen met warm water en zeep buiten wel erg leuk vind).
Ik kaarde een hele berg Shetlandwol die ik te kort vind om te spinnen maar heel goed schijnt te vilten.Drie lagen wol ongeveer even dik en een streng fantasie garen en legde dat min of meer netjes op de wol.

Zou dat lukken?

Ik vind dit al een plaatje!

Raspte een stuk handzeep en wilde het al inpakken toen ik aan de centimeter dacht.....

De hele handel werd netjes ingepakt en mocht mee draaaien met de was op 40 gr.
Wat was ik nieuwsgierig......Het duurde zo lang.

De lap kwam er geweldig uit!Heel erg plat en alles was mee vervildJe moet weten dat ik met het fantasie garen echt van alles had mee gesponnen,lintjes,draadjes kraaltjes en allerlei vreemde dingen die ik kon vinden.De lap is hier en daar wat dunner of dikker maar is ruim 15 cm. kleiner dan daarvoor.
Ik vond de lap nog wel wat saai!

Dus zocht ik wat mooie wolletjes bij elkaar en prikte die met een viltnaald op de lap,vooral de krullen van het Gotlandschaap doen het goed.

Zie je hoe lang sommige krullen zijn?Ik ga er nog wat geel geverfde Mohair op verwerken en dan is mijn broddelvilt lap een feit!Maar wat ga ik hier nou weer mee doen?
3 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

In de wasmachine is de krimp nog meer dan met de hand. Mooi al die kleuren maar ik ken het probleem; wat ga ik hier nu weer mee doen.
groetjes

Christina zei

De krimp is normaal 30 %.

Vilten kun je ook met gewone groene zeep uit de fles doen.

quilting Jeannet zei

Nou, ik zie er zo een kussen in, nog wat meer van die witte plukken rondom en het helemaal een leuk kussen voor op de bank!