dinsdag 30 oktober 2012

Toen ik vorige week las dat http://www.stoftotverven.nl de wolverf in de winkel had heb ik gelijk een paar kleurtjes besteld.

Ik was verbaast om in de beschrijving te lezen dat er ook wol met polyamide (nylon)mee te verven was!Dat moest gelijk maar eens uitgeprobeert worden...
Toevallig had ik juist 6 bollen bij de Aldy gekocht,alleen was dat een mix van 50 % merino en 50 % polyacryl.Geen idee of dat ook werkt maar ik had het in huis dus probeerde ik het.

Van de 6 bollen maakte ik 3 lange strengen tussen 2 stoelen en met een draad bond ik kleine stukjes af die ik wit wilde hebben.In 2 pannen verfde ik de wol met bosvergeetmijnietjes en orchis.
Tadaaaah....!

Is dat niet prachtig?
Zo kan ik van wol van de Aldy (die maar een paar euro kost) toch een leuk wolletje maken.Al was het alleen maar eens om dingen uit te proberen.
Ik ben natuurlijk wel heel nieuwsgierg hoe het breit en of er iets van een patroontje onstaat als ik brei dus dat ook maar gelijk gedaan.

Omdat ik 2 draden gelijk heb geverft heb ik ook 2 draden op een bol en brei ik 2 voorpandjes van een klein vestje gelijk.Het ziet er leuk uit vind ik.

Gaaf toch?


3 opmerkingen:

Christina zei

Geweldig dat het je zo goed is gelukt.

Nienke zei

Goed zeg. En was je tevreden over de kleurdiepte? Spoelde het makkelijk? Wol kan zo blijven bloeden? Ben heel benieuwd.

Chriss-Cross zei

Wat een mooie wol; gaat ook weer op mijn to-do-lijstje!