donderdag 24 januari 2013

verven met sneeuw.

Het blijft gewoon leuk.
Maar wat doe ik met de lappen?Dat wilde ik eerst bedenken voor ik weer met meters stof zit die heel mooi is maar waar ik niks of heel weinig doe.
Eigenlijk wil ik iets gaan naaien met de hand en kleine stukjes stof.Gewoon een nieuwe lappendeken en kussen hoesjes voor op de bank.

Ergens op internet kwam ik een plaatje tegen van Ursula's Mosaic.Die vormde wel een uitdaging want hoe zit het blok in elkaar?Met behulp van de pach work mallen van clover kwam ik er uit!

Ik verfde dus weer een x aantal meter stof met de kleuren Rhodoniet en Charoniet. Mooie samen gestelde kleuren die ik al jaren in de kast had staan.

Mooie en minder mooie maar beide goed te gebruiken voor mijn nieuwe lappendeken.
Eerst moet ik nog heel veel lappen strijken en dan kan ik mijn eerste proefblok maken.


5 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Lappen zien er mooi uit , geeft vast weer een mooi resultaat.

Liz zei

Super!
Zou je wol ook met sneeuw kunnen verven?
Ervaringen mee?

joke zei

Ook bij jou weer van die mooie figuren in de verf.

Dea zei

Dat zijn weer mooie lappen! Dat wordt vast een prachtige quilt.

Joke zei

Ik heb je mailadres niet, dus ik reageer maar hier. Ik begon me ook al af te vragen of het aan de verf ligt. Ik heb Procion van Trapsuutjes en verder gebruikt iedereen geloof ik verf van Stof tot verven. Misschien is dat het verschil. Ik doe 2 of 3 kleuren verf op de sneeuw. De kleuren worden ook wel mooi, maar het worden gewoon saaie vlekken, alsof ik er gewoon verf op gedruppeld heb. Daar hoef ik geen sneeuw voor te gebruiken. En bij jou en anderen zie ik van die mooie kristalachtige vlekken.