donderdag 30 mei 2013

Antwoord op een aantal vragen.

Ik begin met een lap van 60 cm x 240 cm.,die ik in vieren vouw.Ik smeer er met mijn handen een laagje vloeibare (zelf gemaakte) olijfzeep op,Eerst op 2 lagen en dan op de 4 lagen stof.Als het goed is dan is de  lap nat en heel glad.Niet kletsnat,gewoon nat!Dan verf ik een bullseye in verschillende kleuren..\Door de zeep vloeit de verf heel langzaam in elkaar over .Ik strooi er dan Soda-Ash over en met een plantenspuit maak ik het echt kleddernat.Laat de lap een nachtje rusten en spoel de volgende dag de hele handel uit.


Bij de ene lap verf ik van heel zacht geel naar rood en bij de ander juist andersom.

Bij deze lap heb ik bewust ruimte tussen de kleuren gelaten en de verf samen met de verf zijn eigen weg kunnen zoeken.Heel spannend vind ik.

Bij deze heb ik eerst cirkels in de onderlap genaaid,met garen in de kleuren van de lap.Daarna de uitgeknipte  vorm er op genaaid.De doorsnee is nu 50 cm en ook niet mooi rond maar dat is ook wat ik wil.Op een of andere manier wil ik ze aan elkaar maken maar ik moet nog uitvogelen hoe ik dat ga doen.
Knippen is veel werk maar met een goede schaar valt dat erg mee.

Ik gebruik al jaren dit schaartje van fiskars.Een echte aanrader!9 opmerkingen:

joke zei

Ziet er prachtig uit. In antwoord op je vraag op mijn blog: Ik heb nog geen tijd gehad om het helemaal te bekijken. T.z.t. zet ik het wel op mijn blog. Ik heb het idee dat ik de meeste technieken wel ken, maar ik kwam al wel een handige tip tegen bij iets wat ik al lang doe. Dus waarschijnlijk staat er toch wel nieuwe dingen in.
Een dikke knip maakt een bezoek aan mijn eigen natuurlijk nog leuker, maar helaas :-(.

Ineke zei

Had ik al gezegd hoe mooi ik het vind??

ann vanherle zei

Zeer mooi!!

Aart zei

Mooi werk Marrie-Jette. Jij weet altijd weer iets bijzonders te maken. Veel succes verder en dank je voor het delen van de techniek.
http://quiltaart.blogspot.nl

janneke zei

Wat een leuke techniek! Bedankt dat je dit met ons wilt delen.

Nienke zei

Ik kijk even niet en bam daar staan ineens een serie mooie lappen. Wat geweldig, ik hoop dat je ze vanmiddag meeneemt om in het echt te zien?!!

Anoniem zei

Mooi!

Marloes zei

hele mooie verwerking van je bulls eye. Dank je voor het delen!

Jo Huijsman zei

Een geweldig resultaat. Ik zit nu zelf te dubben over het uitwerken van het thema "reizen" Het wordt iets met eb en vloed. Wordt het een quilt uitmeerdere lapjes of ga ik voor jouw inspirerende verhaal en dus een quilt uit één lap.