woensdag 10 oktober 2012

Bucky Bags

De tweede tas was wel ietsjes lastiger breien dan de eerste.Daarom ben ik blij dat ik eerst de kleine,eenvoudigste, gebreid heb.
Het fijne van dit patroon is dat er een bouwplaat van de tas bij zit.Elk vakje heeft weliswaar een nummer maar voor mensen zoals ik die nogal visueel zijn is dat bouwplaatje een uitkomst!

De opblaasbal die erin zit is 40 doorsnee.Het echt een hel grote tas!


Nadat de tas een was en droogbeurt heeft gehad is dit het eindresultaat....

Mijn knuffels voelen zich er in thuis....De tas is goed zo vind ik.Toch ga ik er nog eentje maken.In deze tas zitten een aantal verschillende wol soorten.De wat ruigere heidewol spint iets dikker dan Texelwol en de merinolont wol krimt veel meer dan de verse schapenwol(.Ik koop nooit meer merinolont wol sinds ik een film gezien heb hoe die arme beesten behandeld worden.Wel Nederlanse merino maar dan ruwe vacht.)
Het is goed te zien dat het ene vlak beter krimt dan het andere,dus mijn volgende tas brei ik van een soort schaap een mooie witte mergellander die ik op Texel kocht. Maar die staat nog in de garage en moet nog verwerkt worden.
Verder heb ik gemerkt dat de verf soms toch gaat nabloeden.
Ik heb gisteren een proefje gedaan met 3 kleuren verf en gespoelt totdat het water kristalhelder was.Toch ging er een kleur nabloeden toen ik het ging vilten.Ik moet dus eerst een goed fixeermiddel hebben voor ik opnieuw een tas ga maken.Zodat het geel ook echt geel blijft!

5 opmerkingen:

marloes zei

Kan bijna niet wachten om hem zelf te maken ,ziet er zo super leuk uit Gr. Marloeskreatief

Liesbeth Wessels zei

Een te gekke tas ! groeten van liesbeth

Chriss-Cross zei

Deze is ook weer heel mooi, Marie-jette!

Annita zei

Wouw prachtig, en de knuffels voelen zich er helemaal in thuis.

janneke zei

Echt een leuke tas! Lekker kleurrijk.