maandag 19 december 2011

Vrij naaien.

Anita vroeg vorige week hoe ik dat toch deed....en welke naaimachine ik gebruik.Nou Anita het antwoord is heel simpel!Elke naaimachine waarvan het ondertransport naar beneden kan en waar een stopvoetje oppast kan zo naaien.De kunst is dat je 'even 'door moet krijgen hoe je het doet.

Als het onder transport uitstaat kan je alle kanten op naaien.Het is zeker in het begin lastig om de steekjes even groot of juist even klein te maken maar met wat oefening kom je een heel eind.Ik zet de steek grote op 0 en naai zeker 4 ,soms 5 x over de zelfde naailijn heen om de lijnen wat steviger te maken.
Het is echt leuk om zo te naaien omdat je zo lekker vrij bent in je beweging en echt vrij bent om alles te naaien wat je maar wil.Zo zit er bijv. meerdere A B C op mijn machine dat is maar een stijf en lelijk  gedoe.Veel leuker is het om de tekst  met het stopvoetje te naaien.Als je kan schrijven kan je ook naaien denk ik altijd maar.

Ik naai op een Husqvarna platium 750 quilt.

4 opmerkingen:

Ineke zei

Vooral die laatste vind ik super mooi!

Janny de Roo zei

Zo eenvoudig als jij beschrijft is het nog niet hoor...!Ik schrijf toch gemakkelijker...
Toch leuk dat je het nog maar weer eens voordoet..

Chriss-Cross zei

Het is vooral een kwestie van veel en regelmatig oefenen. Je dood ergeren en toch doorgaan!

Marrie-jette zei

Tuurlijk is het een kwestie van veel oefening...!Zelf heb ik er geen moeite mee.Schrijf en teken met een potlood net zo gemakkelijk als op de naaimachine.